facebook Pixel
×Your Cart
Item Line Price
×
  • {property.name}: {property.value}
- +
You don't have any items in your cart.
Checkout
Continue Shopping »
× Send By Email
Email
Name
Contact Number
Send
By filling out this form you agree to being contacted by EnviroBuild regarding your project and in accordance with our Privacy Policy.

Belvoir Vue

Hyperion composite decking

Project Breakdown

With beautiful views of the Belvoir Valley, the client wanted a contemporary architectural piece that would integrate comfortably with its surrounding landscape whilst maintaining a natural yet modern 21st century aesthetic.

Sustainability was at the forefront of the client’s brief, who wanted a recycled material for the external cladding that would accommodate the robust, maintenance-free and high quality requirements of the build. With the sensitive and vast wildlife of its surrounding landscape in mind, the property needed to be natural, both in terms of its aesthetic and its components, embodying an effective fusion of sustainability and simplicity.

The Solution

Built to embrace the panoramic views, this two-floored structure is fuelled by the natural light of its landscape with its beautiful vast windows and balconies. Our stone Pioneer cladding was chosen to accompany this natural appeal, enhancing the contemporary simplicity that the client desired. Installed alongside our edging, fascia and fasteners, we supplied the complete system for the cladded sections of this striking exterior, suiting the sustainable prerequisites of the project as well as the contemporary visual requirements.

Using clean lines and sophisticated lighting, this building is both articulate and elegant, conveying an elevated piece of architecture that both stands out and blends in. Having won 2019 RIBA House of the Year, we are proud to have contributed to this stunning project.

envirobuild commercial decking
Hyperion composite decking

Customer Feedback

“We decided to use EnviroBuild on the Belvoir Vue project because we liked the product in aesthetic terms but were also looking for a product that would perform with stability and durability. From the outset, the project was intended to be sustainable and, once again, the product was a perfect choice.”

Project Details

Client: Form Residential

Architect: CBP Architects

Size: 116m²

Colour: Stone

Product: Pioneer Range – Hyperion Cladding

Location: Vale of Belvoir, Granby

envirobuild commercial decking